Autor Wątek: Utracilem normalny plik blend. Otwiera sie pusty z Missing DNA block  (Przeczytany 572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KrzysztofJ

  • Vertex
  • *
  • Wiadomości: 25
    • Zobacz profil
    • Osiągnięcia
Witam.
Ostatnio moj komputer duzo sie zawiesza lub wylacza przy Blenderze. Utrocilem normalny plik z ikonka blendera ale byl ten drugi, wiec otworzylem go i pracowalem kilka godzin. Komputer znowu sie wylaczyl i tym razem nie udalo sie otworzyc tego pliku. Jest info ze missing DNA Block. Po zrestartowaniu pojawilo inny plik z mniejszym logiem.
Nie mam pojecia co to jest i czy moge odzyskac to co modelowalem tyle godzin
« Ostatnia zmiana: 23.02.2018 19:09:39 wysłana przez KrzysztofJ »
 

Offline winhelp

Jak miałeś autozapis to jeszcze poszukaj w katalogu tymczasowym.

Offline KrzysztofJ

  • Vertex
  • *
  • Wiadomości: 25
    • Zobacz profil
    • Osiągnięcia
Niestety, zadna metoda nie skutkuje. Kazde otwarcie z autosave ma ten komunikat. w 3ds maxie mialem 10 plikow co 5 min. Moze i w Blenderze tak sie da?
 

Offline goten22

User preferences > File > Auto save > Timer:


albo dla blend1 blend2 blendX
User preferences > File:


Spróbuj odzyskać modele do nowego pliku przez append, może się uda.
 

Offline KrzysztofJ

  • Vertex
  • *
  • Wiadomości: 25
    • Zobacz profil
    • Osiągnięcia
Dzieki. To juz sobie ustawilem, ale odzyskanie modeli z append nie dziala, bo blender nie widzi tego pliku w ogole :(
 

Offline goten22

A wyłączyłeś filtr plików (załącznik)? Może ręcznie zmień rozszerzenie.
 

Offline KrzysztofJ

  • Vertex
  • *
  • Wiadomości: 25
    • Zobacz profil
    • Osiągnięcia
Tak. Nic nie dalo. Modeluje te elementy od poczatku. Juz sie pogodzilem ze strata.
 

 


* Zaloguj




* Losowy obrazek