W regulaminie do działu "prace ukończone" dodałem zapis o wymogu wrzucenia pracy do galerii. Wymóg ten jest po to, żeby łatwo wrzucało się prace wyróżnione w konkursie na pracę miesiąca. Jeżeli pamiętacie poprzednie forum i liczne obsuwy to były one spowodowane właśnie tym, że system był strasznie nie wygodny i przestarzały.
Nie wiem czy zapis ten Wam umknął czy może nie podoba Wam się taki pomysł? Wydaje mi się, że galeria jest całkiem intuicyjna, ale co Wy sądzicie?
Tutaj rzeczony regulamin:
http://www.blender.pl/index.php?topic=89.0.
Gdyby galeria Wam nie odpowiadała to jest jeszcze jedno rozwiązanie. Można zlikwidować galerię, a prace miesiąca oprzeć na załącznikach. Wtedy musielibyście tylko wrzucać do każdego tematu załącznik, który to startowałby w konkursie. Przepadłaby wtedy możliwość tworzenia albumów czy przeglądania obrazów innych użytkowników. Słowem musielibyśmy usunąć galerię, ale za to zyskalibyśmy prostszy system oparty na załącznikach. Moim zdaniem galeria to fajny feature, więc szkoda ją usuwać, ale jeżeli nikt nie będzie z niej korzystał to i tak mija się to z celem.
Co sądzicie? Galeria czy załączniki?